Martijn J.M. Rongen

rsz martijn jm rongen

Deze week Martijn.

Martijn is aangedragen door Geanne. Hij is gefotografeerd op een nieuwjaarsborrel voor veteranen in Utrecht.

 

 

 

 

 

  

  • Wanneer ben je uitgezonden geweest, waarheen en als wat?

Ik ben 3x uitgezonden geweest. Naar Bosnië als verbindelaar comcen met SFOR in 2000, daarna in 2004 naar Irak als chauffeur co-groep, van 11 Bevocie Lumbl en als laatste in 2008-2009 naar Uruzgan (Afghanistan als Foxtrot (kpl verbindingen) bij B-cie 12 infbat Lumbl.

  • Wat geeft je het meest voldoening?

De meeste voldoening heb ik eigenlijk aan het feit dat mijn maatjes wat aan me gehad hebben op dat moment tijdens de uitzendingen, op welke maniert dan ook.

  • Wat heb je na je uitzendingen gedaan (werk, etc)?

Ben relatief kort uit diens (2009), wilde toch niet voor altijd blijven en kreeg een baan bij een uitzendbureau op kantoor aangeboden, daar werk ik nog steeds.

  • Doe je nu ook dingen/werk/vrijwilligerswerk voor veteranen en/of defensie?

Ik ben bezig het project "veteraan voor de klas" van het Vi (veteraneninstituut red.) op te pakken, wegens tijdgebrek nog niet gedaan. En ik heb sinds mijn dienstverlaten een graf geadopteerd van een paratrooper, op Margraten en dat bezoek ik geregeld. Heb ook met familie van hem contact in de US.

  • Welke leuke herinnering heb jij aan je uitzending?

Leuke herinnering: vanzelfsprekend vrienden voor het leven ontmoet maar in ieder geval van 1 missie (Bosnië) kunnen zien, door terug te keren daar met vakantie, dat er al zoveel positief veranderd is.

  • Wat is het mooiste cadeau wat je hebt gekregen?

Vlak voor ik het vliegtuig in ging bij mijn 2 laatste missies kreeg ik een boek met verhaaltjes en foto's van familie en vrienden, dat heeft me veel steun geboden, een erg persoonlijk en mooi cadeau.

  • Mijn droom is:

Mijn droom is een cliché maar toch, gezond oud worden met iedereen die mij dierbaar is en daarbij ook nog een utopie: leven zonder angst...... angst is een gruwelijke sloper soms.

  • Wat was het mooiste moment na je laatste uitzending?

Gek genoeg was dat ook het grootste verdriet, erg dubbel. Ons eerste (en tot nu toe enige) kindje Evi werd geboren (25 dec. '10) en we kregen na 3 uurtjes het nieuws op het kraambed dat ze het Downsyndroom had, onze wereld stortte even in. Ze doet het nu zo goed en ze is ons zonnetje in huis

  • Wie wil jij dat er geïnterviewd wordt?

Harm Hiddink

  • De foto en zijn verhaal:

Martijnfoto

Deze foto is genomen tijdens een wandeling naar de top van de heuvelrug achter onze "forward operating base"op het eind van onze missie. Hier hebben we een herdenkingsdienst gedaan voor Mark die gesneuveld is daar onder in de "green" op cemetery-hill..... Daar op de top was het erg 'vredig'dat moment

Alles op de achtergrond wat groen is is voor velen een onheilsplek, of geworden......

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen