rsz eric bovelander

Eric is een actieve veteraan, hij doet veel vrijwilligerswerk. Grote knuffelbeer.

Heeft een grote voorliefde voor Indonesië en Indonesisch eten.

Deze week was het 35 jaar geleden dat hij uitgezonden werd.

 

 

 

 

 

  

 

 

  • Wanneer ben je uitgezonden geweest, waarheen en als wat?

Ik ben uitgezonden op 10 maart 1979 bij de eerste lichting die naar Libanon ging. Ik zat paraat bij het 44 Pinfbat in Zuidlaren. Ik ben gegaan als kpl lijnwerker/radiotelefonist/centralist bij het Stafverbindingspeloton, gelegerd in tenten achter het Bataljons HQ, maar werkzaam door heel Libanon voor de aanleg van ale lijnverbindingen. 

  • Is er iemand die er (positief) uitsprong tijdens je uitzending? (aan wie heb je goede herinneringen)

Eigenlijk was onze hele groep bijzonder, wie er voor mij wel uitgesprongen is, dat is Wil Lossie, zijn ongeremde humor en onbevooroordeelde kameraadschap sieren hem. Tot op heden heb ik regelmatig contact met hem en hij staat altijd voor je klaar.

  • Wat voor werk doe je nu?

Ik ben in mijn hele leven in de telefonie, data en besturingstechnieken blijven werken, dus verbindelaar in hart en nieren. Mijn laatste werkgever was KPN, ik werkte daar als projectmanager. Momenteel werk ik niet, ik ben volledig afgekeurd vanwege PTSS-problematiek, waaraan ik hard aan het werken ben.

  • Waar ben je het meest trots op?

Op de dingen die ik heb kunnen bereiken in mijn bijzondere sport: Pencak Silat, een Indonesische zelfverdedigings kunst/sport. Ik heb eind 2011 de grootmeester gradatie gehaald (pendekar) en ben jarenlang internationaal scheidsrechter geweest. Daarbij heb ik tot op het niveau van de Asian games gewerkt.

  • Wat was het mooiste moment van je leven na je uitzending?

Het mooiste moment was mijn huwelijk in 1992 in Indonesië, waar ik mijn geweldige vrouw Taty heb leren kennen op één van mijn reizen daarheen.

  • Vul in: mijn motto is.....

Blijf altijd positief. Dingen die ons overkomen kunnen we niet kiezen. Wat het met ons doet is een eigen keuze. Wat we niet kunnen veranderen: accepteer het en geef het een plaats, wat we wel kunnen veranderen is het waard om daar voor 100% voor te gaan, in ons gedrag, onze gedachte en ons gevoel. Carpe Diem

  • Wat geeft je het meest voldoening?

Een mooie reis maken, samen met mijn meisje genieten van het mooie wat de natuur ons te bieden heeft. En de cultuur in Azië daar word ik ook heel gelukkig van.

  • Wat is jouw meest spontane actie ooit?

Even in de auto gestapt om bij een vriend te gaan koffiedrinken, in Santander in Spanje. Ik zei tegen hem "ik kom morgen even een bakkie halen" (het was 12 uur rijden)  hahahahaha....

  • Wie wil jij dat er gevraagd wordt voor dit interview?

Saskia Jongma, Ik vind het een toppertje, iemand die vecht voor haar kids, de nodige teleurstellingen heeft gehad, haar emotie durft te tonen en toch doorgaat, dat siert haar.

(inmiddels is het interview met Saskia al geplaatst. red.)

  • De foto en zijn verhaal:

 fotoEricB

 

Dit is de groepsfoto van ons peloton, helaas staat niet iedereen erop, maar we hebben regelmatig contact en dat is erg leuk.