rsz paulDaalhuisen

Paul Daalhuisen ken ik zelf niet zo goed, heb hem voor het eerst ontmoet bij een nieuwjaarsborrel, dus toen Cynthia Hermse aangaf dat het wellicht leuk was meer te weten over Paul, heb ik hem benaderd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Wanneer ben je uitgezonden geweest, waarheen en als wat?

Onder het motto maak van je dienstplicht een vredesmissie ben ik in 1995 uitgezonden naar het voormalige Joegoslaviƫ. Ik maakte deel uit van 1(NL/BE) VN LOG/TBAT en verbleef in Busovaca bij de A Transportvompagnie. Mijn functie was aggregaatmonteur en ik hield me dus voornamelijk bezig met de stroomvoorziening op de compound. Daarnaast deed ik ook klein onderhoud en reparaties aan het wagenpark.

 • Ben je individueel of met een groep uitgezonden?

In een groep Rotatie T16

 • Had je leuke/goede contacten bij de lokale bevolking?

Behalve met de locals die werkzaam waren op de compound heb ik geen contact gehad met de lokale bevolking.

 • Wat voor leuke souvenirs heb je aan je uitzending overgehouden?

Op enig moment kwam het verzoek om assistentie van Zweedse militairen. Ze stonden een paar kilometer buiten Busovaca met een gebroken aandrijfas. Ik ben met ze meegegaan, maar helaas viel dit niet te repareren met de beschikbare middelen. Wel ervoor gezorgd dat ze afgesleept konden worden. Als dank heb ik een regenjas van de Zweedse infanterie gekregen.

 • Waar ben je het meest trots op?

Ik kan niet echt zeggen dat ik ergens het meest trots op ben. Mijn uitzending was een bijzondere periode in mijn leven. De wetenschap dat je ergens iemand hebt kunnen helpen geeft meer dan genoeg voldoening.

 • Wat zijn je hobby's?

Fotografie! Lekker in de natuur rondlopen en vastleggen wat je ziet. Heerlijk ontspannend.

 • Wat geeft je het meeste voldoening?

Wanneer ik naar mijn dochter en hond kijk en hoe die twee met elkaar omgaan kan ik daar heel erg van genieten. Echt een bijzonder stel die twee. Maar ook wanneer ik van een dagje natuur thuiskom en mijn foto's bekijk die ik heb geschoten. Hoe mooi kan de natuur toch zijn.

 • Ga je wel eens naar  bijeenkomsten van/voor veteranen? 

Jazeker. Eigenlijk pas sinds kort en dat komt voornamelijk door de DMV. Je merkt dat je allemaal iets gemeenschappelijks hebt en daar voel ik me bij thuis. Leuk ook dat je mensen weer ziet en spreekt die je tijdens je AMO hebt leren kennen.

 • Wat wil je (je kind(eren) of) de wereld nalaten?

Niets is vanzelfsprekend en wees zuinig op wat je hebt. VOlg je hart en doe waar je gelukkig van wordt.

 • Wie wil jij dat er gevraagd wordt voor dit interview?

Ik ben heel beniewd naar een interview met Hilko Feiken

 • De foto en zijn verhaal:

 fotoPaul

Op de foto zie je mijn paar vierkante meter fab waar ik een half jaar heb geslapen. Zo'n fab is bijzonder saai en deze moet je een beetje aankleden en gezellig maken natuurlijk. Bij de meeste jongens hingen allerhande schoonheden iot de Playboy en de Penthouse. Ik had niks om op te hangen en via een briefje aan het thuisfront gevraagd posters te sturen. Een paar weken later kreeg ik post van mijn ouders. Een begeleidend briefje zat er bij met de volgende tekst: "Jongen, tuurlijk snappen we dat je jouw plekje ook wil aankleden met natuurlijk schoon. Daarom hierbij een poster van een chimpansee en een tijger met jong. Geniet er van!"  Vanzelfsprekend heb ik de posters opgehangen. Wanneer ik de foto nu zie moet ik nog altijd lachen.