rsz JanBeuker

Jan is een stoere vrachtwagenchauffeur met het hart op de juiste plek. Dit weekend reed hij mee met de truckersrun in Emmen, waar 130 vrachtwagens gehandicapten een dagje meenamen. 

 

 

 

 

 

 

 

   • Wanneer ben je uitgezonden geweest, waarheen en als wat?

Ik ben in totaal 3x naar Joegoslavië geweest. De eerste keer was van mei '96 t/m oktober '96 met S04 naar Buso 2 als BTM chauffeur. De tweede keer van juli '99 t/m '2000 met KFOR naar Prizren als 4 tonner chauffeur. De derde keer was mei-juni 2000 voor 6 weken naar Skopje in Macedonië. Van daar uit hebben we het Nederlandse materieel weer naar Griekenland gebruikt en daar ging het de boot op.

  • Ben je individueel of met een groep uitgezonden?

Dat was per uitzending anders, zie vraag 1 ;)

  • Welke leuke herinnering heb je van je uitzending?

Dat waren de zaterdagavonden in Buso 2 in onze barker. Dat was de bunker en bar tegelijk. Het was altijd feest daar. En dan de zondag mogen uitslapen.

  • Wat staat er nog in jouw bucketlist?

Daar staat nog heel veel in. Maar wanneer er eens de gelegenheid is om met een race truck over een circuit te rijden met 160 km/u, zou ik dat met beide handen aanpakken.

  • Wat was het mooiste moment van je leven ná je laatste uitzending?

Mooiste moment na de uitzending.... Dat ik in juni 2003 na 7 maanden thuis zitten weer werk heb gekregen als internationaal chauffeur. Ik ben via Facebook gevraagd om ergens te komen werken voor 3,5 maand en nu werk ik er nog steeds, met plezier.

  • Wat zijn je hobby's?

Mijn hobby's zijn modelspoorbouw en genealogie. Genealogie is het uitzoeken van wie je voorouders zijn. Zo ben ik mijn eigen stamboom aan het maken.

  • Wat zijn je beste eigenschappen?

Een luisterend oor zijn voor iemand die ergens mee zit en hem/haar zo zijn/haar gevoel of probleem een plaats kunnen geven. Daarna ben ik in staat het een plek te geven zonder dat ik er wat aan over hou.

  • Als je (een dag) zou kunnen ruilen met iemand , wie zou dat zijn en waarom? 

Ik zou ruilen met de vorig weekend te vroeg gestorven Wubbo Ockels. Dan zou hij zijn werk met het onderzoek naar alternatieve energiebronnen kunnen voortzetten. Ik heb altijd al een bewondering voor hem gehad. Hij is één van mijn helden uit mijn jeugd. R.I.P Wubbo.

  • Wie wil jij dat er gevraagd wordt voor dit interview?

Ik ben wel benieuwd naar hoe het met de Cambodja missie is gegaan.

  • De foto en zijn verhaal:

foto jan Beuker

In Kosovo moesten we weer lege containers ophalen van een voormalig Servische legerplaats. Ze waren daar door andere collega's neergezet met voeding voor de plaatselijke bevolking. De ondergrond was toen bevroren. Maar toen wij kwamen was het dooi. Ik was als eerste op het terrein en wilde mijn wagen in positie zetten om een container op te pikken. Ik reed een stuk veld op waar al bandensporen stonden. Maar door de dooi was de ondergrond zacht geworden. Met als gevolg, ik zak tot de deurdrempel weg en kon niet meer weg komen. Anderen hebben mij toen weer uit de drek moeten trekken. De containers zijn toen door een berger met een lier naar een gedeelte gesleept waar we ze wel konden oppikken.