rsz michel penninga 1

Michel Penninga is een goede schrijver (hij blogt via wordpress regelmatig scherpe stukken onder zijn blognaam MPee ) en een innemende persoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Wanneer ben je uitgezonden geweest, waarheen en als wat?

Ik ben in 1995 als dienstplichtige vrijwillig uitgezonden geweest naar 't voormalig Joegoslavië en heb daar als korporaal 4-tonners, IVECO busjes en MB's gereden. Voornamelijk verlofgangerskonvooien van Split naar Busovaca.

 • Ben je individueel of met een groep uitgezonden?

Ik ben uitgezonden met een groep dienstplichtige vrijwilligers.

 • Wat voor leuke souvenirs heb je aan je uitzending overgehouden?

Ik heb aan de poort een keer een patch van een kind gekocht, dat was van één van de strijdende partijen, maar mijn mooiste 'souvenir' is de documentaire over onxe dominee die door de NCRV is uitgezonden getiteld: Anno Dominee. Het geeft een kijkje achter de schermen van de Geestelijk Verzorgers, maar omdat ik het camerateam heb rondgereden is het ook een beetje mijn documentaire geworden.

 • Wat heb je na je uitzending voor gedaan, werk, etc...?

Heel veel verschillende dingen. Begonnen als industrieel reiniger in de chemische industrie, daarna vertegenwoordiger in schoonmaakmiddelen in de horeca. Daarna 6 jaar in Primafoons gewerkt en toen teammanager geworden op de klantenservice van Hi/KPN mobiel. In 2006 ben ik als trainer gaan werken in contactcenters en dat doe ik sinds eind 2007 voor mijn huidige werkgever. Ik geef communicatie, coaching, sales, weerstand, vaardigheden, systeem en procestrainingen op medewerker en middle management niveau

 • Welk boek/film/muziek inspireert jou?

De Bijbel is mijn grootste bron van inspiratie, ik geloof dat ik een kind van God ben en dat Jezus voor mijn redding is gestorven en opgestaan. Een van de beste films die ik ooit heb gezien is "the Usual Suspect" omdat in de laatste scene.....(ik ga het niet verklappen)  en ik ben een groot liefhebber van Springsteen!

 • Wat zijn je hobby's?

Naast mijn vriendin en mijn 2 kids, vind ik het leuk om als amateur bezig te zijn met filmen en monteren van filmpjes, af en toe kneeboarden en ik wandel en zwem af en toe.

 • Vul in: Mijn motto is.......

Als het de moeite waard is om te doen is het de moeite waard om het goed te doen!.

 • Wat wil je (je kind(eren)of)  de wereld nalaten?

Je hebt elk ogenblik de keuze of je jezelf en een ander blijer maakt of niet, kies bewust!

 • Wie wil jij dat er gevraagd wordt voor dit interview? 

Erik Kuiper, omdat hij voor mij een inspirerende man is met een heel hoog energieniveau waar ik enorm van kan genieten! (inmiddels is Erik geinterviewt, nr 8, red.)

 • De foto en zijn verhaal:

foto Michel P

Dit is "opa" en deze man stond elke dag langs de kant van de weg. Hij was zo enthousiast wanneer we langsreden, dat hij regelmatig eten, drank en sigaretten van de chauffeurs kreeg. Aan deze man denk ik wanneer ik aan mijn uitzending denk.

 •