HennieBerendsenSoms heb je dat..... je maakt een foto op een BBQ, je zegt "in de loop van komend jaar interview ik je" , je interviewd die persoon en kunt de foto nergens weer vinden....tja.... dan maar zonder foto van Hennie met mij, die komt dan nog wel.

Hennie is sportief, erg actief, ook in veteranenland en een aardige vent (en getrouwd met een heel aardig "vrouwmens" ;)  :  Margreet) 

 

 

 

 

 

 

  • Wanneer ben je uitgezonden geweest, waarheen en als wat?

Ik ben van 4 augustus 1982 t/m 26 januari 1983 bij de ststcie geniepeloton uitgezonden geweest..... mijn functie was eerst chauffeur op een Nekaf en later op een Jeep Cherokee om als manus te dienen ..... heel afwisselend werk.....

  • Ben je individueel of met een groep uitgezonden?

Ben als een rotatiegroep uitgezonden.... de halfjaarlijkse rotatie.... 

  • Had je goede/leuke contacten bij de lokale bevolking?

De contacten met de lokale bevolking bestond uit het bezoeken van het eethuisje bij de post.... soms theedrinken bij de wasdames in Haris en bij de lieftallige Wendy (artikel over haar in de Checkpoint) om de centjes op te halen. Bij de genie kwamen we door het hele gebied heen....

  • Wat voor werk doe je nu?

Momenteel werk ik als reliner bij de Fa. van der Velden in Boxtel. Wij maken een nieuwe buis in een bestaande buis dmv glasvezel polyester die met lucht en warmte wordt bewerkt. Soms moeten we er ook doorheen kruipen (grote diameters vanaf 70 cm doorsnee) dan sta je soms voor de keuze is het wel veilig voor mij en mijn collega's. Er komt veel meer bij kijken dan menig een denkt. Je moet niet bang zijn voor kleine ruimtes hahahaha....

  • Wat staat er nog op je bucketlist?

Op mijn bucketlist staan hoofdzakelijk dingen die met wandelen te maken hebben. Heb gemerkt dat het wandelen me bevrijd van de stress die mijn werk met zich meebrengt... muziekje op de oren en nergens aan denken.... Alle Europese Internationale tochten, Pieterpad en Airbornepad helemaal lopen, maar ook de tocht naar Santiago del Compastela doen. Verder zou ik nog wel weer willen gaan zeilen en een ralleyauto willen besturen.

  • Wat is je meest bijzondere vriend(in)  en waarom?

Bij deze vraag moet ik een onderscheid maken tussen privé en het veteraan zijn. Privé zijn dat twee vriendinnen en een vriend die mij zeer dierbaar zijn. Zij waren er op het juiste moment in mijn leven. Via internet leren kennen en er was gelijk een klik ook al kende je elkaar niet in wereklijkheid... na de eerste ontmoeting wist ik gelijk dit is een vriendschap voor het leven... dit gevoel heb ik ook met een aantal veteranen die ook in de privésfeer terecht zijn gekomen. Noem geen namen maar zij weten dat zij in mijn hart zitten en dat ik net als de andere vrienden voor ze door het vuur ga... zit je eenamal in mijn hart kom je er moeilijk uit.

  • Wat is jouw meest spontane actie ooit?

Maak eigenlijk nooit een spontane actie... ben heel berekenend wat dat betreft... onverwachts op verjaardagsvisite gaan....

  • Ga je wel eens naar bijeenkomsten van/voor veteranen?

Ja, ik ga naar veteranenbijeenkomsten als Veteranendag, 4 en 5 mei herdenkingen, Libanondag bij De Treffer in Eindhoven waar ik dan een stukje over schrijf in de Dubbel Vier (blad van en voor Unifillers). Naar lokale bijeenkomsten ga ik niet, ben er een keer geweest en dat is me zwaar tegengevallen. Verder ben ik één van de mede-oprichteres van het veteranencafé in Nijmegen... iedere derde vrijdag van de maand hebben we daar een bijeenkomst voor iedere veteraan.

  • Wie wil jij dat er gevraagd wordt voor dit intervew?

Wil Lossie uit Vlissingen

  • De foto en zijn verhaal:

foto Hennie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb gekozen voor deze foto van besneeuwde bergtoppen . Ik moest daags erna naar het hoofdkwartier van de UN in Naqoura. Er lag dus nog sneeuw op de de laadbak van mijn Cherokee. De Sengaleze militairen hadden nog nooit sneeuw gezien. Dus ontstond er een mooi sneeuwballenegvecht... Was lachen hoe ze daar mee omgingen.